Outline


Az olasz Outline céget 1973-ban alapította Guido Noselli. Guido önmaga is zenész volt és az alap motivációja az elégedetlensége volt amikor hangfalgyártásba kezdett. Elégedetlen volt a hangminőséggel, amit a közönség kapott. Az ambiciója találkozott a 70-es évek közepének diszkó lázával, amikor is a kor olasz “szuper-klubjaiban” megnövekedett igény mutatkozott nagy teljesítményű, szélessávú hangszóró rendszerekre. Ezáltal megszületett az Outline márka.

1976-ban Guido volt a fejlesztéseket meghatározó figura a cégben, amikor is Giorgio Biffi (jelenlegi elnök) csatlakozott, mint nemzetközi értékesítési igazgató. Giorgio kereskedelmi tapasztalatai és a szenvedélye a jó hangminőség iránt, kombinálva Guido tervezési és mérnöki képességeivel, lehetőséget teremtettek a márka szárnyalásához belföldön és a tengerentúlon egyaránt.

A 70-es évek volt a modern professzionális hangosítási rendszerek kialakulásának hajnala. Ahogyan a nagy fesztiválok népszerűsége növekedett, velük együtt a fejlesztések mértéke is növekedni kezdett. A folyamatosan gyarapodó közönség hangminőség igényének megnövekedésével, az Outline is elmozdult a klub orientált megoldások irányából a szofisztikált, hordozható hangrendszerek felé, amelyek a nagy rendezvények hangerő és hangminőség igényeit is képesek voltak kielégíteni.

Az útkeresés közben az Outline számos terméket és technológiát fejlesztett ki, amelyekkel a saját és a konkurensek termékeit is jobbá tette. Egy jó példa erre az “ET rendszer“, egy komputer vezérelt lemezjátszó, amelyik egyszerűsítette a hangszórók polaritás szórási karakterisztikájának mérését. Eredetileg csak belső használatra terveződött, de később a világ legjobb hangfalgyártói közül sokan vásárolták meg. Ugyanígy egyetemek, intézmények és multinacionális az akusztikai iparágban dolgozó cégek.

Hasonlóan Outline mérnökök fejlesztették, a kompressziós meghajtó membránok Unimetal koncepcióját is. Ez az Outline által kitalált módszer extra vékony és könnyű membránok gyártását biztosítja, amelyek megfelelően merevek tudnak maradni azáltal, hogy a tekercs és a felfüggesztés egy darabból áll. Ennek köszönhetően a hő nagyon gyorsan disszipálódik és hatékonyan alakul át az elektromos energia akusztikus jellé. Eredménye természetesebb és dinamikusabb hang visszaadás.

Guido Noselli 2006-ban hunyt el, de szelleme és a hangzás iránti szenvedélye megmaradt az általa 4 évtizede alapított cégben. Személyes mottója tovább él a mindennapokban:

“Hallgatunk a vásárlóinkra, így valódi közönség élményt tudunk létrehozni.”

A cég központja észak-olaszországi, Milánóhoz közel városkában, Brescia-ban van. Minden folyamat itt történik. A gyártósorok nagy, fa megmunkálásra használt modern CNC gépekkel vannak szerelve, de saját fémmegmunkáló üzem és süketszoba is a van gyárban.

Az elektronikai és szoftverfejlesztések, a komplett adminisztráció, értékesítés, marketing és terméktámogatás, mind egy helyen történnek.

Míg sok konkurens márka, a gyártásának egy részét kihelyezte Ázsiába, az Outline 100%-ban olasz maradt. A legfőbb alkatrész beszállítók is a Brescia körüli ipari régióban találhatók. Ez lehetővé teszi, hogy a teljes gyártási folyamatot ellenőrizhető legyen.

A minőségellenőrzés és vizsgálat manuálisan történik, és ennek köszönhető, hogy a termékek minősége kiegyenlítetten magas. A fejlesztőcsapat magasan kvalifikált akusztikai szakemberekből és fizikusokból is áll. Az ő nagy elméleti tudásuk az évtizedes gyártási tapasztalatokkal kombinálva, az elméletek és a valóságszerű igények működőképes elegyét eredményezik.

A cég jelenlegi tulajdonosai Giorgio Biffi és Guido Noselli 2 fia, Michele és Stefano, akik a vállalat kommunikációs és gyártási igazgatói. Az Outline termékek világszerte több, mint 65 disztribútorral együttműködve jelennek meg a piacon.

A cég 40. születésnapja után közelebb van Guido Noselli álmának megvalósításához, mint valaha. Az új GTO és GTO C-12 line-source rendszerek nagyszerű példái az Outline tökéletességre való törekvésének. A GTO egy integrált “audio megfejtő doboz”, minden szükséges tartozékkal, ami az elfoglalt produkciós cégek életét egyszerűbbé teszi. Ezt a célt szolgálja az iMode koncepció is, ami az iparágban egyedülálló módon, egy egyszerű böngészőn keresztül is lehetővé teszi a hangrendszer valósidejű vezérlését.


További információk a gyártó honlapján: www.outline.it


Outline Andrea Bocelli US turné: