ISE 2020 – Ecler WiSpeak vezeték nélküli hangosítás

Ecler WiSpeak

Eltelt egy újabb év, és újra megnyitja kapuit a 2020-as ISE kiállítás. Az új évtized első showja és egyben az utolsó amszterdami esemény, mert jövő évtől már Barcelona ad új otthont a kiállításnak. Az idei év vitathatatlanul legizgalmasabb Ecler újdonsága a WiSpeak® fantázianevű vezeték nélküli épülethangosítási rendszer. A technológia a katalán gyártó saját fejlesztése. Nem Wi-Fi szabványon alapuló megoldás, hanem az 5.1-5.8 GHz-es tartományban működő U-NII (Unlicensed National Information Infrastructure) rádiófrekvenciás átviteli technológiát használ.

Termékek

A termékcsalád jelenleg 3 hardver eszközből és egy hozzájuk tartozó ingyenes Android/iOS applikációból áll. Az Ecler WiSpeak® rendszer agya a Core fantázianevű központi Master Unit. A kevesebb, mint 1 Kg tömegű eszköz egy sztereó analóg aszimmetrikus (RCA), egy sztereó szimmetrikus (Euroblock) és egy professzionális Bluetooth® Class 1 (akár 25m vételi távolság) bemenetekkel rendelkezik. Egy CORE központon keresztül maximum 24db vevő (hangszóró) vezérelhető.

A CORE-t két fajta, a Global Track Pro, Eutrac és más kompatibilis világítási sínre, vagy opcionális kiegészítőkkel falra szerelhető hangsugárzó egészíti ki. Első körben, a világító testekhez hasonló megjelenésű, az Ecler Trail hangszórók alapján fejlesztett TUBE, és az eMOTUS hangszórókra hajazó CUBE fantázianevű kocka választható rendszerhangszóróként. Mindkét változat aktív elektronikát tartalmaz. A működésükhöz szükséges tápellátást a világítási sínről, vagy 100-240VAC elektromos hálózati szerelvényekről tudják megkapni. A hangszórók nem simán aktívak, de képesek a központi egységhez vezeték nélküli kommunikáción keresztül is kapcsolódni. A hangszórókat a CORE központ maximum 12 méteres sugarában kell elhelyezni a stabil vétel érdekében. Az egyes hangfalak csillag topológiában kapcsolódnak a központhoz. Amennyiben 12 méternél távolabb kell hangszórókat elhelyeznünk a rendszer további CORE egységekkel bővíthető a master CORE központ, vagy a hangszórók AUX kimenetén keresztül. A hangszórók RAL9003 fehér és RAL9005 fekete színekben rendelhetők.

A rendszer azaz ingyenesen letölthető Android/iOS kompatibilis WiSpeak® grip applikáció segítségével fogható hadba. Az applikációval kezelhetjük az egyes bemeneteket és kimenetek hangerejét. Egyben láthatjuk az összes csatlakoztatott WiSpeak® egységet, információkat kaphatunk azok státuszáról, maximalizálhatjuk a fő hangerő szintjét (limiter) és akár jelszóval is levédhetjük a kezelőfelületet az illetéktelen hozzáférésektől. Ha már a vezérlésről beszélünk, a CORE központhoz közvetlenül is csatlakozhatunk a beépített Wi-Fi hozzáférési ponton keresztül, vagy a helyi Wi-Fi hálózatra is felcsatlakoztathatjuk az egységet, így lehetőséget teremtve, hogy a WiSpeak® rendszer vezérlése a helyi (irodai-, üzlet, -otthoni) hálózat része legyen.

A WiSpeak® rendszer 2020 februárjától rendelhető az árakkal kapcsolatosan fordulj hozzánk elérhetőségeinken.

Hivatkozások

Vályi Zoltán

Több, mint 20 éve foglalkozom audiovizuális termék tanácsadással és értékesítéssel. Minősített Audinate Dante oktató, EclerNet és Xilica Designer programozó vagyok. Kedvenc szakterületem a költséghatékony és innovatív, informatikai hálózatokra ültetett audiovizuális rendszerek tervezése. Bármilyen szakmai kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal.