ISE 2020 – Ecler LABI1 irányított hangfalrendszer

Ecler LABI1 hangsugárzó rendszer

Az Ecler elhatározta, hogy 2020-ban megmutatja, hogy a felső kategóriás hangfal piacon is van keresnivalója. Nem mintha több, mint 50 éves története alatt nem gyártott volna több fantasztikusan jól sikerült hangfal típust a katalán cég, de az idei év első újdonsága, egy kifejezetten izgalmas terméknek ígérkezik.

A LABI1-C100i egy szélessávú, 1m hosszúságú oszlopsugárzó, amelynek működési elve a Line Array technológiával áll rokoni viszonyban. 12db 3”-os szélessávú FAITAL PRO gyártmányú hangszórót tartalmaz, terhelhetősége 300W (AES), 98dB max SPL @ 1m hangnyomásra képes. Kül-, és beltéri alkalmazásra egyaránt használható. Igény esetén mélysugárzóval kiegészítve rendszerben, passzív alacsony impedanciás vagy 100V trafóval szerelt változatban egyedi alap RAL színekben (fehér, szürke…) is rendelhető.

A hasonló felépítésű konkurens termékekhez képest:

  • A doboz nem rétegelt fa anyagból, hanem tömör nyírfából készült.
  • A festése nem vizes bázisú, hanem extra védelmet nyújtó polyurea festés.
  • A fém szerelvények nem alumíniumból, hanem acélból készülnek.

A C100i hangoszlop kiegészítései a LABI1-SB18p aktív és LABI1-SB18 passzív mélysugárzók.

Mindkét láda változat egy-egy 18” mélysugárzót tartalmaz, amelyek 38-250Hz között dolgoznak és 132 dB max SPL hangnyomásra képesek. A passzív változat 500W (AES) teljesítményt ad le, az aktív verziót egy 2400 Wattos D-osztályú végfok hajtja meg, amelyből a mély frekvenciára 1200W jut és a maradék 2x600W(4 Ohm), 2 vagy akár 4db LABI1-C100i oszlopsugárzót képes erősíteni. Az aktív változat beépített DSP-je 18 gyári preset beállítással rendelkezik a különböző rendszer konfigurációkhoz. A beállításokról informatív LCD kijelző nyújt információt.Ecler LABI1-C100i oszlopsugárzó

Változatos felhasználási módozatok

A rendszer legnagyobb fegyverténye a felhasználható rendszer konfigurációk széles tárháza.

  • Használhatjuk a LABI1-C-100i oszlopokat önmagukban, külső erősítővel meghajtva kül-, és beltéri telepítésekben egyaránt.
  • Használhatjuk az oszlopokat 1 vagy 2 db passzív mélysugárzóval, rendszerként.
  • Amennyiben a LABI1-SB18p aktív mélysugárzót választjuk mélyfrekvenciás kiegészítésként, a beépített erősítővel 2 oszlopot meghajtva 2.1-es rendszerként.
  • vagy 2db aktív szubbal kiegészítve 2+2-es sub-sat konfigurációként.
  • Amennyiben 2x2m hosszú oszlopsugárzóra van szükségünk a magas szekcióban, azokat meghajthatjuk akár 1db aktív mélysugárzóról is.
  • vagy akár több mélysugárzó és oszlop felhasználásával extrém nagy méretű hangoszlop rendszereket is építhetünk.

A LABI1 sorozathoz rengeteg, a különböző konfigurációkat segítő kiegészítőt vásárolhatunk. Függesztő keretet, stackelő vasalatot, fali szerelvényt, kerekeket, huzatokat, horizontális földre döntő keretet (monitor üzemmód).

A termék tavasztól elérhető választékunkban. Amennyiben további termék és ár információra van szükséged, fordulj hozzánk elérhetőségeinken.

Vályi Zoltán

Több, mint 20 éve foglalkozom audiovizuális termék tanácsadással és értékesítéssel. Minősített Audinate Dante oktató, EclerNet és Xilica Designer programozó vagyok. Kedvenc szakterületem a költséghatékony és innovatív, informatikai hálózatokra ültetett audiovizuális rendszerek tervezése. Bármilyen szakmai kérdésed van, fordulj hozzám bizalommal.