Blog

ISE 2020 – Ecler WiSpeak vezeték nélküli hangosítás

Ecler WiSpeak

Eltelt egy újabb év, és újra megnyitja kapuit a 2020-as ISE kiállítás. Az új évtized első showja és egyben az utolsó amszterdami esemény, mert jövő évtől már Barcelona ad új otthont a kiállításnak. Az idei év vitathatatlanul legizgalmasabb Ecler újdonsága a WiSpeak® fantázianevű vezeték nélküli épülethangosítási rendszer. A technológia a katalán gyártó saját fejlesztése. Nem Wi-Fi szabványon alapuló megoldás, hanem az 5.1-5.8 GHz-es tartományban működő U-NII (Unlicensed National Information Infrastructure) rádiófrekvenciás átviteli technológiát használ. Tovább a cikkhez

Digitális audió hálózatok – Dante és társai

Dante digitális audió hálózat IP alapokon

Az informatika átalakította mindennapjainkat

Cikkünkben a digitális audio hálózatok nyomába eredünk. Az informatika fejlődése végérvényesen megváltoztatta a világot. 150Mbit/s adatsebességű mobil eszközökkel rohangálunk a zsebünkben. Milliószor gyorsabb processzorok dolgoznak ezekben a kis eszközökben, mint amekkora számítási teljesítmény az 1960-as években összességében NASA rendelkezésére állt. 4K felbontású videókat készíthetünk és fogyaszthatunk a vonaton utazgatva. Végtelen választékkal rendelkező online zeneszolgáltatók által kínált szolgáltatásokon keresztül hallgatunk zenét. Tesszük mindezeket anélkül, hogy bármit is fel kellene másolnunk a mobiltelefonunkra, vagy egyéb média lejátszásra alkalmas eszközeinkre.
Tovább a cikkhez

Ecler Video termékek

Ecler videó termékek

Ecler video termék újdonságok

Akik figyelemmel kísérik a cégünk mindennapjait láthatták, hogy Februárban egy kisebb ráncfelváráson esett át honlapunk és új üzenet jelent meg logónkban. A változás oka, hogy az idei évtől változik és bővül profilunk. Ennek első előfutára az Ecler Video termékcsalád. A katalán gyártó évtizedek óta a hangtechnikai piac egyik leginnovatívabb szereplője. Először a cég DJ keverői váltak etalonná, majd az utóbbi 6-8 évben az épülethangosítási piac meghatározó szereplőjévé vált az Ecler. Ezt számos nemzetközi-, és hazai referencia telepítés is bizonyítja. Elég csak a hazai H&M áruházak, a Zsidai csoport vendéglátóipari egységei, vagy a miskolci Avalon Park háttér hangosítási rendszereit példaként említeni.  Tovább a cikkhez

DVB-T hatás

DVT-T vs wireless mikrofonok

Változások a frekvencia szabályozásban

Jó pár éve már, hogy változások történtek más gyártók termékei mellett, a Mipro vezeték nélküli mikrofonok működését is befolyásoló frekvencia szabályozásban. 2015 június 17.-től hivatalosan is már csak digitális televízió sugárzás üzemelhet Magyarországon. Mivel a 800MHz-es digital divident sávot a mobilszolgáltatók használják (itt kivételt képez a 821-832MHz közötti duplex sáv, amely a vezeték nélküli mikrofon rendszerek számára szabadon használható), és a DVB-T állomások az UHF sávban, a 470-790MHz-es tartományban üzemelnek, alaposabb odafigyelést igényel a használni kívánt vezeték nélküli mikrofon rendszer kiválasztása.

Tovább a cikkhez

Ecler MIMO – a H&M választása

Ecler Mimo 88 digitális audio mátrix

Ecler  – Made in Barcelona

Cikkünkben az Ecler MIMO digitális audio mátrixot mutatjuk be. A katalán Ecler cég története 1965-ben kezdődött. Az eredetileg Hi-Fi audio termékek gyártásával foglalkozó márka a 70-es évek elején kezdett el pro-audio termék fejlesztésén dolgozni. Ebben az időszakban vált egyre népszerűbb turisztikai célponttá a Spanyolország. A spanyol tengerpart mentén egyre nyíltak a hotelek, bárok, klubok és egyéb szórakozóhelyek. Ezen helyek hangtechnikai igényeit kielégítendő lépett be az Ecler cég a professzionális hangtechnikai iparágba, és ennek köszönhetően növekedhetett világszerte ismert márkává.

Tovább a cikkhez