Blog

Mipro vezeték nélküli mikrofonok vs. DVB-T

DVT-T vs wireless mikrofonok
Jó pár éve már, hogy változások történtek más gyártók termékei mellett, a Mipro vezeték nélküli mikrofonok működését is befolyásoló frekvencia szabályozásban. 2015 június 17.-től hivatalosan is már csak digitális televízió sugárzás üzemelhet Magyarországon. Mivel a 800MHz-es digital divident sávot a mobilszolgáltatók használják (itt kivételt képez a 821-832MHz közötti duplex sáv, amely a vezeték nélküli mikrofon rendszerek számára szabadon használható), és a DVB-T állomások az UHF sávban, a 470-790MHz-es tartományban üzemelnek, alaposabb odafigyelést igényel a használni kívánt vezeték nélküli mikrofon rendszer kiválasztása.
Tovább olvasás

Digitális audió hálózatok: Dante és társai

Dante digitális audió hálózat IP alapokonCikkünkben a digitális audio hálózatok nyomába eredünk. Az informatika fejlődése végérvényesen megváltoztatta a világot. 150Mbit/s adatsebességű mobil eszközökkel rohangálunk a zsebünkben. Milliószor gyorsabb processzorok dolgoznak ezekben a kis eszközökben, mint amekkora számítási teljesítmény az 1960-as években összességében NASA rendelkezésére állt. 4K felbontású videókat készíthetünk és fogyaszthatunk a vonaton utazgatva. Zenét hallgathatunk a végtelen méretű választékkal rendelkező online zeneszolgáltatók által kínált szolgáltatásokon keresztül, anélkül hogy bármit fel kellene másolnunk a mobiltelefonunkra, vagy mp3 lejátszónkra.

Tovább olvasás

Ecler MIMO – a H&M választása

Ecler Mimo88Cikkünkben az Ecler MIMO digitális audió mátrixot mutatjuk be. A katalán Ecler cég története 1965-ben indult. Az eredetileg Hi-Fi audio termékek gyártásával foglalkozó márka a 70-es évek elején kezdett el pro-audio termék fejlesztésén dolgozni. Ebben az időszakban vált egyre népszerűbb turisztikai célponttá a Spanyolország. A spanyol tengerpart mentén egyre nyíltak a hotelek, bárok, klubok és egyéb szórakozóhelyek. Ezen helyek hangtechnikai igényeit kielégítendő lépett be az Ecler cég a professzionális hangtechnikai iparágba, és ennek köszönhetően növekedhetett világszerte ismert márkává.

Tovább olvasás